Alla Pressmeddelanden, Nyheter & Artiklar

Välkommen till en höst fokuserad på digital transformation!

augusti 30, 2018
/
Nyheter

Sommaren har varit allt annat än en vanlig sommar I Europa. Från värmeböljor till stora bränder – man kan helt klart fundera på vart vi är på väg med klimatförändringar och vad som komma ska nästa sommar? Här i norr var det konstant varmt och knappt något regn – i flera månader. Under alla mina år boende i Europa har jag aldrig varit med om något liknande. Samtidigt helt fantastiskt på så vis att vi alla kunde njuta av varma bad och soliga dagar på stranden. Jag hoppas att ni alla fick en välförtjänad semester och är redo att se framåt!

Hösten innebär massor av nya aktiviteter – som det gör för de allra flesta företag. I vårt fall innebär det att vi fortsätter jobba med våra tjänster publikt-, compliant- och privat moln. OpenStack står i centrum för allt vi gör. Men i och med att öppen infrastruktur fortsätter utvecklas så fortsätter även listan över väldigt viktiga öppen källkods-projekt att växa. I synnerhet är containers och Kubernetes på allas läppar. För oss är nyckeln just själva öppenheten. Med det menar jag flexibilitet för våra kunder. Från öppna API:er till att enkelt kunna köra multi-cloud-tjänster.

Jag tror att hösten kommer innebära den riktiga starten för digital omvandling för många större företag. Vi har pratat om det och planerat runt det, men det är hög tid att se till att våra organisationer på riktigt rör sig i rätt riktning. Visst, du behöver programmerbar infrastruktur och automation är nyckeln, men utmaningen är vi – människorna. En klar strategi att hålla fast vid som är tydligt kommunicerad och med en bra metodik på plats (som följs upp varje månad) kan vi ta stora steg framåt. En högre grad av innovation väntar dem som lyckas förändra organisationers vanemönster och sätt att jobba på (t.ex. processer).

I våras lanserade vi Magnum I OpenStack. Man kan säga att det är en orkestrere av orkestrerarna. De är framförallt Mesos, Docker Swarm och Kubernetes. Då Kubernetes har varit den stora framgången mer eller mindre de senaste två åren kommer vi även att fokusera på Kubernetes. Vi ser containers som den huvudsakliga moderna byggstenen för den digitala förändringen på tekniksidan och kommer fortsättningsvis göra det enklare att fullt ut automatisera och bygga lösningar för multipla datacenter genom att använda containers och Kubernetes. Så självklart även för de med data som är regulatorisk känslig.

Under hösten kommer vi gå över till den senaste versionen av OpenStack – Rocky, https://releases.openstack.org/rocky/schedule.html. Rocky lanseras i slutet av augusti och vi har för avsikt att uppgradera alla våra publika moln innan årsskiftet. Särskilt Magnum tar rejäla steg när det gäller att möjliggöra livscykelhantering av containers i och med denna lansering. En annan komponent som jag vet intresserar många av våra kunder är Octavia (lastbalansering) som även det kommer under hösten/vintern. Det är helt fantastiskt att se alla företag samarbeta för en näst intill perfekt lansering var sjätte månad. När det gäller just Magnum är CERN en av de större bidragarna i projektet. Senast jag pratade med CERN hade de 6000 Kubernetes-kluster som kördes av olika forskare. CERN kombinerar intressanta användarfall med storlek i mer eller mindre allt de gör.

Vi jobbar också hårt med att modernisera vår kontrollpanel för våra molntjänster. Vi fortsätter att lägga till tjänster för storföretagen och genom att använda den senaste tekniken kan vi få en väldigt modern och användarvänlig kontrollpanel. Givetvis är kombinationen av automatisering och full tillgång till tjänstens (OpenStack) API själva nyckeln. Storföretagens användningssätt skiljer sig väldigt mycket och därmed ser vi det väldigt viktigt att även kunna erbjuda just en lätthanterlig kontrollpanel som vardagsanvändare kan använda.

Global tillgång till öppen programmerbar infrastruktur är nyckeln för alla organisationer. Vi hoppas kunna fortsätta förbättra våra tjänster och givetvis med de rätta regulatoriska kravställningarna samt krav på säkerhet.

Välkommen till ännu en spännande höst där det digitala rör sig framåt snabbare än någonsin…

 
Johan Christenson, CEO